Wees alert in september

21. 09. 13
posted by: Super User
Hits: 1036

Ik denk dat het nog wat vroeg is om nu al te behandelen. De motten vliegen nog rond, moeten nog eitjes afleggen die nog moeten uitkomen.

De juiste datum kunt u vinden op www.buxuscare.com  Ik verwacht dat dit eind september gaat zijn maar ook in oktober bij warme dagen is rupsenbestrijding nog zeer effectief.

Als u de rupsen dit najaar goed worden aangepakt zal een behandeling in april niet nodig zijn. De eerste behandeling zal dan begin juli zijn.

  SOS BUXUSMOT - Nieuwsflits

m

Wees Alert in september

September en oktober zijn cruciale maanden in de levenscyclus van de buxusmot. Deze periode verschijnt de tweede generatie rupsen die zich inspinnen tussen de buxusblaadjes om de winter door te brengen. Het zijn zij die je in maart verrassen met vraatschade aan de buxus. Buxusliefhebbers laten het zo ver niet komen. Een succesvolle bestrijding van deze lading rupsen zal je buxus van het najaar beschermen tot er weer motten opduiken in juni.   

Wat kun je nu doen? Hou je buxus in het oog en controleer dagelijks op rupsen. De rondvliegende motten kan je 's avonds vangen met een vliegenmepper of in de war brengen met feromoonvallen. De schade door de nieuwe generatie rupsen kan reeds aangetaste buxusplanten helemaal kaal zetten. Indien je actie wil ondernemen om de rupsen te bestrijden, dan moet je dat meteen doen als je ze ziet. Anders spinnen die jonge rupsen zich stevig in om rustig de winter door te komen.  

 

Zo pak je jonge rupsen aan in het najaar

 

Partners SOS Buxusmot

 
 
 

Uitschrijven