Buxus advies najaar

22. 10. 21
posted by: Super User
Hits: 114

Buxus advies najaar

De maand oktober is een hele warme en natte maand. Dit houdt in dat zowel de Buxusrups als de Buxusschimmel actief is. Mocht u eind september/begin oktober de Buxus hebben behandel dan is de Buxusrups geen probleem meer. Heeft u niet behandelt tegen de rups, dan kunt u het beste de Buxus behandelen.

Tuinen die te maken hebben met de Buxusschimmel moeten nu zeker goed op letten. Het advies zal daarom ook zijn om de Buxus nogmaals te behandelen tegen de schimmel.

Herken Buxusschimmel

 

 

Tijd voor het kalk+

Buxus is een kalkvreter. Hij heeft dus veel kalk nodig. Zonder kalk kan hij onvoldoende voedingsstoffen opnemen. Dat tekort aan kalk kan gemakkelijk voorkomen worden met een jaarlijkse onderhoudsbekalking. Kalk+ is een zachtwerkende, gekorrelde zeewierkalk die vlot oplost en een hoog gehalte aan magnesium bevat, een element dat de bladeren een diepgroene kleur geeft.

 

De nieuwe Buxus, de BetterBuxus
Afgelopen jaar zijn een aantal Buxustuinen gerenoveerd met de allernieuwe Buxussoort. De BetterBuxus kenmerkt zich door de resistentie tegen de Buxusschimmel (Calonectria) en de hoge verdediging tegen de Buxusrups.

Bent u nieuwsgierig geworden wat BetterBuxus voor u kan beteken?

Neem dan contact op: www:buxus-dokter.nl